Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Първи стъпки в математиката

Първи стъпки в математиката
Заниманията с образователни играчки и ученето на нови неща още от най-ранна детска възраст са изключително полезни, защото тогава децата “попиват” знанията много по-бързо и лесно. Между 3 и 6 години, децата основно се учат докато играят, за това е добър момент да им осигурите подходящите играчки и пособия, с чиято помощ да ги въведете в различните предучилищни и училищни предмети като математиката, например. “Сблъсъкът” с тази недолюбвана от повечето учебна материя може да е труден, но с помощта на образователните играчки, първите стъпки в ученето на цифрите, количествените понятия, умножение, деление и т.н., може да се превърнат в изключително интересно занимание! Споделяме с Вас няколко съвета, с които преходът ще бъде по-лесен и ангажиращ за децата. 

Как да започнем въвеждането в математиката?


Първият досег на децата с математиката може да бъде на около 3 годишна възраст. Най-подходящите за този период пособия са: “Комплект златни мъниста“, “Комплект дървени плочки с числа” и “Кутия с вретена на Монтесори”. С тяхна помощ децата ще се запознаят с числата, образуването на двуцифрени, трицифрени и четирицифрени числа, числовия разред, както и ще придобият представа за количествената им стойност, и ще се подготвят за смятането на многоцифрени числа.

Математически игри за по-големи деца


На около 4-5 годишна възраст е препоръчително децата да се запознаят с някои основни и динамични операции, като: събиране, изваждане, умножение и деление. Тук намират приложение образователните игри, като тази “Математическа игра”, която съдържа различни елементи - плочки, пулове и пионки, отбелязващи единици, десетици, стотици и хилядни в различни цветове. Чрез подреждането им, децата по лесен и увлекателен начин усвояват новите знания. 

В процеса по изучаване на основни математически умения можете да включите и образователни книжки, като например “Да успееш по математика с Монтесори по методиката Сингапур”, която предлага над 100 различни занимания и упражнения, съобразени със Сингапурската методика и тази на Мария Монтесори, с които децата да се запознаят с основните аритметични действия, с помощта на нагледни материали.

Благодарение на образователните играчки, можете под формата на игра да подпомогнете развитието на всяко дете, да научавате нови неща заедно и да ги стимулирате да надграждат знанията си, а те да се чувстват горди от постигнатото, защото са научили нещо ново. А освен това не е изключено математиката да се превърне в един от любимите им предмети! Разгледайте богата селекция на Smart Baby от образователни играчки и започнете обучението още днес!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се