Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Образователните играчки – верен помощник във всяка стъпка от детското развитие

Образователните играчки – верен помощник във всяка стъпка от детското развитие

Играта е ключова част от детското развитие. Това е време, в което не само детето изразходва енергия, а семейството се сплотява – това е и време за учене, за придобиване на много важни умения.

Дори и по време на най-ранното детство изучаването на света чрез игра спомага за самоутвърждаването, за откриването на особеностите на заобикалящия свят, за социализирането. 

Така използването на образователни играчки стимулира всички тези процеси – чрез тях децата усъвършенстват грубата и фината си моторика, речта, логическото и абстрактното мислене. С ясното съзнание за това ние от Smart Baby решихме да Ви подарим 30% отстъпка на всички образователни играчки. В рамките на промоцията (до 14 февруари включително) ще имате възможността да изберете най-подходящите такива спрямо възрастта и нуждите на Вашето дете. 

Още от първия месец на бебето ползите от образователните играчки са безспорни – по това време сензорната игра подпомага развитието на сетивността и стимулира някои основни видове координация. Освен това, сензорните занимания способстват за оформянето на началния етап на взаимодействието с възрастни, стимулират и физическата активност. 

След навършване на годинка децата изведнъж стават много по-активни. Така чрез образователните играчки в тази възраст те могат да развиват своето усещане за баланс, да откриват нови движения и взаимодействия. Също така, по това време в процеса на игра се придобиват и редица знания (за животните, плодовете и зеленчуците, цветовете), а този процес би могъл да стане много по-забавен именно с помощта на специално предвидени за целта играчки. 

На 2-4 годишна възраст малчуганите развиват множество когнитивни умения. По това време се поставят основите на писането и смятането, а визуализацията е много важна тук – именно с нея помагат и образователните играчки. Развитието на някои физически умения – хвърляне и хващане на топка, каране на триколка и други – също се случва на тази възраст и може да бъде стимулирано с подходящите играчки.

Примерите за ползите от образователните играчки са безкрайни, те могат да бъдат продължени към ученическа и дори ранна юношеска възраст. Сред позитивите обаче трябва да се открои не само подпомагането на детското развитие, а и сплотяването на семейството, което се случва по време на играта заедно. 


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се