Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Наръчник за родители: 4 идеи за интересни и лесни великденски яйца с деца

Наръчник за родители: 4 идеи за интересни и лесни великденски яйца с деца

Декорирането на великденски яйца е едно от нещата, които могат да бъдат забавни за децата и възрастните. Ако имате малки деца, знаете, че винаги са готови да участват във всичко. Защо не се възползвате от възможността и заедно да декорирате великденските яйца. Споделяме с вас няколко интересни идеи как да го направите лесно и креативно.

Декорирайте яйцата с помощта на лак за нокти

За да създадете интересни и нестандартни великденски яйца, може да използвате любим цвят лак за нокти (или няколко). Нужна ви е купичка с вода, където ще изсипете няколко капки от желания цвят. След това може да използвате втори цвят и дори трети. Щом са изсипани във водата, цветовете ще оформят различни кръгове. Използвайте клечка за зъби, за да оформите желания дизайн. След това с помощта на ръкавици поставете яйцето в съда. След като го извадите, цялото ще бъде обагрено в цветовете. Оставете го да изсъхне. Важно е да се има предвид, че яйцата, боядисани по този метод, не са годни за консумация!




Използвайте лепенки и стикери върху яйцата

>Най-лесният и безопасен начин за декорация на яйца, особено ако децата са мънички, е да боядисаните яйца едноцветно, а след това да им добавите различни стикери, които са купени от магазина. Оставете децата да изберат какво да сложат, нека бъде изненада за всички.

Разтопени пастели, восък  и естествени бои – всичко е позволено!

Може би сте чували за интересен и иновативен начин за боядисване на яйца с помощта на пастели. Как става?

Първо сварете яйцата. След като са готови, внимателно ги извадете и нека престоят около минута-две, за да се охладят. Тук идва забавната част. Като използвате пастели, започнете да рисувате върху яйцето си. Бъди креативни. Нека децата се включат. Много е забавно да опитате различни модели и да смесите цветовете. Използвайте един цвят като основа, след това добавете още един цвят отгоре.  Не се страхувайте да зацапате във фонов оттенък, който ще създаде усещане за вихрушка.

Ако искате да използвате естествени багрила за вашите яйца, вземете куркума (за жълт цвят), червено зеле (за синьо), люспи от лук (за охра), както и парчета цвекло за наситено розово. За да бъдат добре боядисани с естествени бои вашите яйца, изберете ги да бъдат чисто бели. Нужен ви е и восък, според броя яйца, които ще боядисвате. Може да използвате и свещи, с тях ще е лесно да се рисува върху яйцата. Преди да започнете да рисувате върху яйцата, трябва да са сварени и изстинали. След това разтопете восъка и с негова помощ рисувайте върху небоядисните яйца. През това време се подготвят естествени бои. Те се сваряват във вода, в която сме добавили 2 с.л. сол и 2 с.л. оцет като идеята е материалите (в отделна купичка лук, в друга зеле и т.н.) да бъдат покрити с вода. Варим 30 мин. След това изчакваме течността леко да се охлади, защото ако натопим веднага яйцата, восъкът им ще падне. Щом се е охладило, потапяме яйцата в различни цветове за около 3 часа. За по-наситени цветове – по-дълго.Можем да смесваме цветовете, като потапяме яйцата в различните купички. След като сме готови с цвета, изваждаме яйцето и внимателно остъргваме восъка от него. След това полираме всяко яйце с помощта на памуче и олио. Така ще бъдат лъскави и оригинални.

С цветна хартия и ножици оформете лицата на любимите герои

Боядисайте всяко яйце в един цвят като предварително уточните с децата какъв герой ще бъде всяко от тях. Например, може да използвате жълтата боя и да си направите Миньони, а после с помощта на подръчни материали, креативност и детски поглед да изрежете нужните добавки. Всички зайци, костенурки, емотиконки, супергерои и други са позволени, за да доставят удоволствие и усмивка върху детските лица.

Детски играчки Smart Baby Ви пожелава светъл и пъстър Великден с най-обичаните хора и най-красиви и здрави яйца за семейството! Бъдете здрави!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се