Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Най-неподходящите бебешки играчки до 1-вата годинка

Най-неподходящите бебешки играчки до 1-вата годинка

Ние родителите сме странни животни. От една страна, много искаме да удовлетворим всяко желание на децата си. От друга обаче, понякога се държим точно като такива. Като деца. В стремежа си да бъде изрядни, добри и мили, често вземаме решения, които не са особено подходящи за нашите малчугани, особено ако все още са на крехка възраст. Така стои и въпросът с бебешките играчки. Колко от вас могат да си признаят, че са купили десетки дрънкулки, кукли, колички и какво ли не още преди детето ви да е навършило една година? Някои от тези вещи не са нужни на вашето бебе. А други са толкова неподходящи, че могат да окажат пагубно влияние върху развитието или здравословното им състояние. Нека видим кои са тези бебешки играчки.

Всякакви бебешки играчки с дигитален характер

Доста сте избързали да купите детски таблет, телефон или дори лаптоп за невръстното си дете. Дори да планирате вашият син някой ден да стане талантлив програмист, не е нужно да го затормозявате със синята светлина на екрана още преди да е проходил. Всякакъв тип бебешки играчки, които включват взиране в монитор и натискане на копчета, може и да залиса малчуганите, но те изобщо не са здравословни. Освен това, специалистите съветват да държите децата далеч от екраните колкото се може по-дълго време, защото рано или късно те ще се залепят за тях. Това е почти неизбежно в съвременната дигитална ера, в която живеем.

Говорещи бебешки играчки

Разбираме, че понякога не издържате и имате нужда някой друг да попее на неспящото ви бебе или да му разкаже приказка. Най-добре е обаче да си наемете заместник от човешката раса за тази задача. Говорещите играчки не са особено полезни за малките бебета. Децата до една година имат нужда да чуват главно гласовете на своите родители. Нещо повече – редица експерти твърдят, че колкото повече майката и бащата говорят на детето си, толкова по-бързо то проговаря, но не просто изричайки няколко запомнени думи, а с цели, смислени изречения.

Неустойчиви на бебешката „захапка“ играчки

Имайте на предвид, че след определен месец започват да никнат бебешките зъби. Това е период, в който вашето дете ще иска да пъхне всичко, което намери наоколо. Освен това и ще се опитва да захапе всеки предмет, чешейки възпалените си венци с надеждата, че ще облекчи сърбежа и болката. Всякакъв тип бебешки играчки, които не са особено здрави и попаднат в устата на вашето дете в този период, представляват истинска заплаха за неговата безопасност – най-вече от задушаване и поглъщане.

Бебешки играчки с батерии

Моля, приберете всички тези играчки настрана. Когато порасне детето, може и да ги изкарате, но отново останете с повишено внимание. Сигурно няма да повярвате, но истината е, че и малките деца, и бебетата са много изобретателни. Всъщност, те са напълно способни да изтръгнат батериите от всяка играчка. Сега се замислете, ако става дума за онези малки плоски батерии, които за секунди попадат в устата, а после през гърлото…Не позволявайте това да се случи, защото от всички неща, които едно дете може да лапне, батериите не са най-безопасни, тъй като са силно токсични.

До навършването на своята първа годинка, бебето има нужда от няколко играчки, такива които да му показват цветовете и формите на предметите. То има нужда от вас и вашите умения да му покажете света наоколо по най-вдъхновяващия и достъпен начин като му говорите и показвате различните предмети около него!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се