Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Монтесори материали в детската стая (част 1)

Монтесори материали в детската стая (част 1)

Детската стая е мястото, където децата прекарват по-голяма част от ежедневието си, особено през по-студените месеци. В нея те се учат, почиват си, играят и порастват. Монтесори материалите могат чудесно да се впишат към всяка детска стая и са препоръчителни за използване от първите месеци след раждането до средна-училищна възраст. С тяхна помощ децата преоткриват света около себе си и развиват ключови умения, спрямо индивидуалния си темп на развитие, учат се на самостоятелност, самообучават се и изграждат себе си като личности, докато играят.


С помощта на следните три предложения можете успешно да обогатите заниманията си и да обновите детската стая с Монтесори обзавеждане, което е устойчиво във времето и подходящо за деца от 6-месечна до 3-годишна възраст:


Триъгълник на Пиклер


Триъгълникът на Пиклер е разработен от унгарската педиатърка д-р Еми Пиклер, преди повече от 100 години. Основното му предназначение е да позволява на децата да изучават собствените си граници и да служи като основа за игра според индивидуални им потребности, в различните етапи на развитие. Примерни занимания с триъгълника са: катерене, промушване, пързаляне и др. Удобен е за използване както на закрити, така и на открити пространства. Подходящ е за деца над 6 месеца.

Дървена люлка-катерушка


Дървената люлка-катерушка е с многофункционално предназначение, компактни размери и е подходяща за използване както вкъщи, така и на двора. С нея децата могат да се радват на различни забавления, като люлеене, катерене или провиране. Заниманията с нея развиват успешно двигателните способности и концентрацията. Освен това, тя се отличава с устойчивост във времето и може да бъде изработена в различни цветове, спрямо Вашите предпочитания.  


Детска кула-чин Монтесори


Чудесен начин да предложите различни интересни забавления на детето Ви, събрани в една играчка, е като изберете Детска кула-чин Монтесори. Тя може да бъде използвана като чин, на който детето да учи със своите приятели-играчки, да се използва като масичка със столче или да се превърне в катерушка, на която децата да се качват, когато искат да наблюдават какво правите в кухнята, на масата, на бюрото и навсякъде, където им е интересно. Продуктът е обезопасен и снабден със закопчалки, които улесняват неговото трансформиране. Цветовете му могат да бъдат съобразени с обзавеждането в дома Ви.


Монтесори материалите са чудесен помощник в детското развитие и повлияват положително върху изграждането на самостоятелност и усъвършенстване на аналитичното мислене, координацията, двигателните способности и въображението при децата! Планирайте обзавеждането на детската стая в дома Ви или реогранизирайте пространствата с подходящи спрямо възрастта на детето Ви Монтесори материали от SmartBaby.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се