Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Монтесори материали за основи в алгебрата за деца над 3 години

Монтесори материали за основи в алгебрата за деца над 3 години

Детето започва да развива своето разбиране за абстрактни математически понятия, като практикува с конкретни сензорни материали като розовата кула, кафявата стълба на Монтесори и числовите летви. Използвайки тези материали, то е в състояние да разбере понятия като „големи“ и „малки“, „дълги“ и „къси“. Така се подготвя и за по-късните занимания с мъниста. С тях детето се учи, че когато добавя мъниста, лентата става по-дълга, а когато изважда – обратното. При процеса на въвеждане на количество детето е в състояние да разбере абстрактни понятие като използва конкретни видими материали.

За деца над 3 години плавното и интересно въвеждане в математиката и по-точно алгебрата може да се случи с помощта на няколко интересни Монтесори материали. Вижте кои са те и как помагат на детето за неговото развитие.

Дървени цифри, жетони и карти за запознаване с количествата

С помощта на този прекрасен комплект дървени цифри, жетони и карти вашето дете ще се запознае с количественото измерение на всяка цифра. Ще разбере колко единици се съдържат в нея, каква е подредбата на цифрите и как се делят на четни и нечетни.

Ежедневните занимания с кутия с дървени цифри, жетони и карти помага за по-лесното разбиране на процеса на деление в училище.

Какво включва комплектът и как се играе с него?

В дървена кутийка с капак са поставени числата от 0 до 9 плюс 45 на брой чипа. Чиповете отговарят на сумата на числата от дървената кутийка.

Играта започва като се подредят подред цифрите, а над всяка се поставя конкретния брой чипове, които отговарят. Например над цифрата 1 се поставя количество от 1 чип, над 2 – 2, и т.н. Идеята е детето да разбере количествената стойност на цифрата. След това лесно може да се ориентира кои числа са четни и кои нечетни.

Монтесори рамка за нанизи – от 1 до 10

Искате ли детето ви да научи основите на алгебрата по интересен и забавен начин? На помощ идва Монтесори рамката за нанизи от 1 до 10. С нея вашето дете лесно ще се потопи в света на математиката, ще се научи да разпознава и подрежда числата, ще различава техните количествени измерения и ще развива фината моторика на ръцете и пръстите.

Какво съдържа Монтесори рамката за нанизи?

В комплекта има дървена рамка, мъниста, дървени плочки с цифри и основа. Дървена рамка с формата на буквата „П“ се поставя върху основата. В долната част на рамката има 9 на брой кукички. На тях по големина се подреждат мънистата, които са в различни нанизи от 1 до 10. Над тях се поставят цифрите от 1 до 10 като трябва цифрите да отговарят на броя нанизи. Примерно, ако цифрата е 2, под нея трябва да е закачен наниз с 2 мъниста.

Запалете детското любопитство и помогнете за плавния преход към математиката с Монтесори помощници. Пазарувайте лесно и бързо от новия сайт на Smart Baby.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се