Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Интерактивни играчки – ползи, видове и предложения

Интерактивни играчки – ползи, видове и предложения

Какво представляват интерактивните играчки? Това са помощни средства за игра, които окуражават детето да извърши определена дейност. Например различни говорещи играчки, с различни бутони и цветни индикации.

Интерактивните играчки могат да са общи и разделени по пол – за момчета и момичета. Техният дизайн е пъстър, много често е елегантен и красив и наподобява различни животни. Целта е да се привлече детският поглед и да спечели доверието още при първата среща.

В следващите редове ще разгледаме интересни видове интерактивни играчки за момичета и момчета и ще обсъдим техните ползи.

Видове интерактивни играчки

Интерактивните играчки могат да бъдат разделени по възраст (за 2-3-4-годишни), по умения (за развиване на въображението като пеене, танцуване и други), и по пол (за момчета, за момичета и общи).

Най-популярните интерактивни играчки са музикалните. Те могат да бъдат под формата на някакъв музикален инструмент (барабан, акордеон, пиано, хармоника, ксилофон, флейта и т.н.), който да събуди детския интерес и да помогне за развиване на музикални дарби.

Друг тип интересни интерактивни играчки са различни говорещи играчки. Такива са плюшени говорещи мечета, говорещи и ходещи кукли, за които момиченцата се грижат от малки и се учат на социални умения и много други.

Интерактивни играчки за момчета

Освен класическите предложения за интерактивни играчки за момчета като коли с дистанционно управление, музикални играчки и други, може да разширим диапазона със следните:

Сглобяем замък, къща или позната сграда

Все по-модерни са играчки, които пресъздават някоя истински сграда, но в умален вид. Детето има възможност да пресъздаде сградата, следвайки инструкциите, и да получи съвършено копие. Така то се учи на търпение, на това да гради и да създава, събужда се креативната страна у него.

Дървено влакче с релси и ферма

Всички момчета обичат влакчета и колички. Какво по-хубаво от това те да се движат, да издават звуци и да пресъздадат една истинска гара, а защо не и ферма, но в умален модел.

Интерактивни играчки за момичета

Помните ли любимите си детски играчки? Безспорно за момиченцата това са куклите. Кукла бебе, която да храниш и повиваш или красивата кукла Барби, която съществува с безброй професии и призвания, с красива коса и съвършено облекло. Освен познатите интерактивни играчки за момичета, които изброихме, популярни са и следните:

Шевна машина, касов апарат, ресторант, кухня и други подобни

Играчки, наподобяващи ежедневни дейности или професии, помагат на децата да осъзнаят по-лесно света, в който живеят. Игрите с касов апарат помагат при смятането. Заниманията с готвене и шиене развиват въображението и обясняват някои професии.

Магнитен куклен театър

С помощта на театъра детето се учи да изпълнява различни роли, развива своята креативност и става съпричастност. Освен това въображението му работи. Създавайки истории, които пресъздава с куклите, то показва как възприема света. Този тип играчки, според психолозите, са изключително полезни за ранното детско развитие. Важно е да присъстват под една или друга форма в детския игрови арсенал.

Разгледайте разнообразието от играчки в нашия онлайн магазин и поръчайте бързо и лесно.

Ползи от занимания с интерактивни играчки

Интерактивните играчки са препоръчителни за деца на всяка възраст. С тях детето се учи да изпълнява определени задачи. Освен това помагат за връзката между уши-очи и ръце, респективно това е развиване на двигателни умения. Например при най-малките с подобни играчки се развива когнитивна дейност.

Създадени да образоват и забавляват интерактивните играчки са разделени спрямо възрастта на детето. За най-малките играчките са свързани с опознаване на цветове и звуци, изпълняването на елементарни команди. Също така се комбинират, за да се тренира детската памет. Има интерактивни играчки дори за 6-месечни бебета.

Когато избирате играчка, винаги се съобразявайте с възрастта на детето. В противен случай играчката може да не му е интересна и така няма да изпълни съответната функция, която ѝ е заложена.

Зарадвайте вашето съкровище с прекрасна интерактивна играчка за следващия важен повод. Така ще му подарите много забавления и весели образователни игри.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се