Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Игри с пъзели и ползите за детското развитие

Игри с пъзели и ползите за детското развитие

Заниманията с пъзели крият редица ползи за нас. Може да помогнете на вашето мъниче да развие много полезни умения като започне с подходящи занимания с пъзели за неговата възраст. Освен че помагат на детето да мисли, заниманията с пъзели развиват и начина на мислене от най-ранна детска възраст. Накратко казано, дървените пъзели играят важна роля в детското развитие. Как точно се случва това, ще обясним в следващите редове.

Подреждане на пъзел – ползи за детето

Безброй ползи могат да се откроят от подреждането на пъзели, всяка от които е индивидуална за детето. Сред най-общите са следните:

Изпитва самочувствие и удовлетвореност

Подреждането и на най-елементарния пъзел носи безкрайно удовлетворение за детето. Постигнало е определена цел, преминавайки през редица препятствия. Справило се е със задачата си и се гордее с това. Подобни занимания за полезни за децата, защото ги учат да се справят с всичко в живота.

Научава се да решава проблеми

За да постигнат дадена цел, децата се учат да използват въображението си. Чрез него те съставят определен план или по-точно стратегия, с която да осъществят целта си. Често този план включва измисляне на решения, умения за аргументиране и много други. Всичко това се случва само докато реди пъзел. Невероятно, нали? Всички тези умения са много полезни за по-нататъшното детско развитие.

Когнитивни и социални умения

По своята същност пъзелите са детски играчки, които могат да се използват самостоятелно, но и в компания с други деца. Това ги прави идеален инструмент за обучение, който подобрява и насърчава играта в група. Когато децата редят пъзел заедно, те се учат да общуват, помагат си и изграждат основите на екипната работа. Това помага и за справянето с разочарованията. А накрая, няма по-хубаво от това да споделят щастието си от финалния резултат.

Всяко дете е уникално и се развива с различен темп. Благодарение на дървените пъзели, децата лесно се учат да разбират определени теми. Например буквите по азбучен ред, цветовете и т.н. Подобни занимания развиват редица когнитивни умения. Хубаво е заниманията с пъзел да се комбинират и с други сходни дървени детски играчки.

Добра координация между ръце и очи

От ранна възраст заниманията с пъзели осигуряват по-добра връзка между ръката и окото. При редовни игри ще забележите, че вашето дете все по-лесно се справя с намирането на подходящите части и тяхното сглобяване.

Двигателни умения

Важна част от ежедневното детско развитие представляват фините двигателни умения. Колкото по-рано се усвоят, толкова по-лесно ще се справя вашето дете с писането, рисуването и дори с музикалните инструменти. Заниманията с пъзел помагат на детската ръчичка да бъде все по-прецизна в подредбата.

Видяхме колко ползи има за детето от редовните занимания с пъзели. Не губете време и подарете на вашето мъниче безброй забавления за дървени пъзели от Smart Baby.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се