Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

С какви играчки играят децата на 5 години?

С какви играчки играят децата на 5 години?

Вашето дете наближава 5-тата си година. Чудите се кои са най-подходящите играчки за този период и с какво те ще допринесат за неговото развитие. В следващите редове ще ви дадем предложения за интересни детски играчки, подходящи за 5-годишни.

Детски играчки за момчета на 5 години

В тази възраст най-подходящите детски играчки за момченца са различни конструктори, комплекти за рисуване, занимания с пластилин, бои и други средства. Игрите с подобни играчки помагат на детето да развива въображението, фината моторика, логическото мислене, вниманието и търпението си.

Още примери за детски играчки за момчета на 5 години:

Дървено влакче с релси

Всяко момче обича влакчета. Заниманията с тях помагат за развиването на логическото  мислене, моториката и координацията на движение. При занимания, свързани със сглобяване, се развива концентрацията, вниманието и търпението на детето. Комплектът съдържа 80 елемента, сред които сгради, улици, пътни знаци и светофари и много други интересни детайли, които ще впечатлят вашето дете.

Дървени магнити с българската азбука

С помощта на тези пъстри и забавни магнитни букви вашето дете ще учи българската азбука.

Магнитна дъска за смятане

С магнитната дъска за смятане вашето дете лесно ще навлезе в света на математиката. Благодарение на забавно представените математически действия като събиране, изваждане, умножение и деление, детето ви ще развива въображението си и своята креативност от ранна възраст.

Детска дървена работна маса с инструменти и циркуляр

В тази възраст децата обичат да играят на ролеви игри. По този начин те не само опознават по-добре света, но и се учат как да си взаимодействат с него.

С комплекта на дървената работна маса  вашето дете ще развива координация, сръчност, пространствената ориентация, логическото мислене и въображение.

Детски играчки на момичета на 5 години

Повечето момиченца обичат да играят с кукли и бебета. По този начин те се учат да се грижат за друг, упражнявайки социални умения. Също така при игрите с кукли, децата развиват въображението си. Но освен тях, има и други интересни играчки и комплекти, с чиято помощ да развият различни умения.

Научете вашето момиче да шие. Как? С комплекта „Първи стъпки в шиенето“ този процес е вълнуващ и много забавен. В комплекта са включени всички нужни инструменти, с чиято помощ да се изработи чанта, портмоне, рамка за снимка и други интересни неща.

Заниманията с дървения медицински комплект цели откриване и лекуване на всички болести по куклите на вашето дете. Той съдържа различни инструменти от лекарската и зъболекарската професия, с които вашето дете да се упражнява. Подобни ролеви игри помагат на детето да опознае по-добре света и да потърси своето място в него.

Всеки списък с играчки би бил непълен, ако не добавим такива, свързани с храната и готвенето. С малката дървена кухня ще научите вашето момиче на важни уроци за храната. Ако добавите и различни играчки, имитиращи храни, може да насърчите здравословното хранене и други полезни навици.

Винаги избирайте детски играчки с доказано качество. Устойчивостта на материалите е много важен фактор, както и издръжливостта при всякакви условия. Ако спазвате тези неща, ще гарантирате на детето си много забавления, а на себе си – спокойствие и сигурност, че то расте в здрава и безопасна среда.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се