Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Детски играчки и Монтесори материали за бебета

Детски играчки и Монтесори материали за бебета

Красив аспект на Монтесори обучението е приложението му към живота, а не просто към самото образование в класната стая. Д-р Монтесори вярва в способността на детето само да достигне потенциала си. За целта е нужно да му се осигури свобода и среда, в която да се развива естествено. Вярвайки в детето, тя насърчава и мотивира учителите и родителите да помагат при развиването на академична, емоционална, социална и практическа интелигентност. Докато развиват тези умения, децата неизбежно ще придобият самочувствие, сигурност и увереност, необходими за успешен живот.

Образованието на сетивата трябва да започне методично в ранна детска възраст и трябва да продължи през целия период на обучение, което да подготви детето за живота в обществото.

За да ви помогнем при избора на детски играчки и Монтесори матерали за бебета, изготвихме полезни съвети за материали, които могат да се използват, както у дома, така и в детската градина.

Създайте сами играчки и Монтесори материали за бебета у дома

Домашна кутия с жетони 

Използвайте собствени материали, за да създадете интересни Монтесори материали за бебета. Какво Ви е нужно?

  • дървени мъниста, жетони или пъстри копчета
  • кутия – може от картон или от друг материал (важно е да е с капак)

На капака на кутията направете прорез, през който детето да пуска (с Ваша помощ) копчетата/жетони. Така то ще тренира своите рефлекси, моторните си умения и ще запомня цветовете. Може да използвате картонена кутия или метална такава.

Сензорна стена

Друго занимание, което може да създадете у дома, е да изработите сензорна стена. 
За нея Ви е необходимо парче твърд картон, върху който да поставяте различни материали. Закрепете ги добре, за да може детето да ги бута, без да се страхувате, че ще паднат. Така то ще опознава света, които го заобикаля, развивайки фината моторика.

Пресипване на бобчета или леща

Това е едно лесно за родителя и приятно за детето упражнение от ежедневния живот. Необходими са Ви:
  • две купи;
  • лъжица;
  • зърна - боб, леща, семена или топчета

Покажете на детето как да изгребва съдържанието от едната купа в другата, а после го оставете да опита само обратно. Можете многократно да се забавлявате без да губи детето интерес като използвате различни купи или зърна. Играейки, неусетно ще подобрите значително фината моторика на Вашето дете.

Монтесори материали за бебета
Като допълнение към домашно изработените занимания има много различни видове висококачествени дрънкалки и гризалки между които да изберете. Ние Ви предлагаме комплект от 6 броя дървени играчки, които са подходящи за хващане, за чесане на венци и за други занимания.
Свържете се с нас на 0878 940 155 и поръчайте интересен комплект, с който Вашето дете ще опознава формите на различните обекти, докато ги държи с ръка.
Бебетата и малките деца проучват света с устата си. Разнообразието от приятелски играчки е най-добрият начин да подкрепите това изследване. Можете да си купите комбинирани комплекти, които имат различни текстури. Добър пример са няколко чесалки-гризалки с формата на животни. Материалът, от който са изработени, е съобразен с нежната детска уста, и е лесен за почистване.
Чудесен начин Вие да добавите текстура е като завържете кърпа на дадена чесалка или гризалка. Ако я намокрите и/или замръзите преди това, когато бебето я засмуче, хладната температура ще успокой сърбящите венци, осигурявайки му комфорт и спокойствие.

Очакваме Ви!
За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се