Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Избор на играчки за весели игри за най-малките

Избор на играчки за весели игри за най-малките

Играта. Най-достъпният начин за проучване на света. Лесен модел за подражание, метод на израстване и прекрасно занимание за всички деца. Съгласни ли сте?

Дори  най-малките деца играят. Да, и бебетата. Как? Може би си спомняте онзи момент, в който подавате на вашето дете любимата играчка. Макар да е само на няколко месеца, то протяга игриво ръце към своето мече. Очите му се фокусират и започва да издава звуци на удоволствие. С малки пръстчета започва да докосва любимата играчка, която издава звуци. С всяко докосване детето оживява. Това е модел за ранна детска игра при бебетата.

С течение на времето детските реакции еволюират и ни е по-лесно да разберем, че детето си играе.

  1. Образователни играчки за най-малките

Днес е много лесно да изберем детски играчки за най-малките. Дори да не сме чели подробни ръководства и книги от специалисти, лесно  ще се ориентираме, защото пазарът изобилства от безброй пъстри изкушения. Въпреки това, има някои видове образователни играчки, които е хубаво да имаме, защото притежават важни качества за детското развитие. Кои са те?

  1. Текстилни играчки

Най-популярните и безспорно най-обичаните играчки за малки деца са изработени от текстил. Освен че са безопасни за мъниците, те имат безброй качества, които помагат за детското развитие. С тяхна помощ вашето дете развива сензорна чувствителност, координация и възприятия за света. Колкото по-шарени и разнообразни на пипане са тези играчки, толкова по-добре за детето. От рано ще се научи, че съществуват различни видове материи.

  1. Активна гимнастика за бебета

Активната гимнастика е добър начин да стимулираме бебешките сетива от съвсем ранна възраст. Така се насърчава дейността на мозъка, започва развитието на фината моторика. Не е без значение и фактът, че при ежедневните занимания детето се забавлява.

  1. Бебешки пъзели с дръжки

При децата над годинка има възможност да развиват уменията си с помощта на подходящи пъзели. Обикновено парчетата на тези образователни играчки са по-едри и включват дръжки.

Заниманията с пъзели помагат за развитието на въображението и помагат при вземане на решения.

  1. Меки детски книжки

Със сигурност сте виждали меките детски книжки, които са приятни на допир и съдържат безброй интересни илюстрации, съобразени с най-малките. Благодарение на тях се стимулира детското въображение от най-ранна възраст. Също така детето се учи да разпознава отделните видове материи, цветове и пр.

  1. Играчки, включващи дърпане и бутане

Най-любимите, интересни и забавни образователни играчки за малките са тези, които включват дърпане или бутане. С какво са полезни? Помагат на детето да се учи да ходи, дори да тича. Насърчават двигателната дейност, докато се забавлява. Не пропускайте да купите подобна играчка, за да помогнете на вашето дете да направите първите си сигурни стъпки.

  1. Играчки за подреждане

Всички видове конуси, чашки за събиране една в друга, пръстени и строителни блокчета за малки, са идеално средство за развиване на физическа и пространствена координация. С подобни играчки децата се учат да подреждат, развиват въображението си и се учат на търпение.

Подарете на вашето малко съкровище весели игри за всеки етап от развитието му. Разгледайте нашите предложения за образователни играчки за най-малките в онлайн магазина.

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се