Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

Полезни съвети при избора на безопасни детски играчки

Полезни съвети при избора на безопасни детски играчки

Децата изграждат своя свят с помощта на детски играчки. Без тях той би бил не просто немислим, а скучен и лишен от пъстрота. Като родители ние често сме изправени пред предизвикателства какви играчки да купим. Питаме се дали са подходящи, безопасни ли са за децата. Колкото по-малко е детето, толкова по-голям риск има да пострада от дадена играчка, особено ако нейният произход не е ясен. Някои детски играчки идват с препоръки кога и как могат да бъдат използвани (например в басейн, на двора и пр.). Има ли такива, които са най-безопасни? И какво да правим, за да гарантираме безопасността на децата ни, докато си играят?

Съвети за безопасни детски играчки

  • Избягвайте да купувате детски играчки от съмнителни места. Доверявайте се само на търговци, които гарантират произход и са се доказали на пазара.
  • Внимателно прочетете всички инструкции и ограничения. Не купувайте детски играчки, които не са подходящи за възрастта на Вашето дете.
  • Когато децата играят, наблюдавайте ги. Помагайте, ако възникне трудност.
  • Ако играчките имат нужда от сглобяване или разглобяване, не оставяйте децата сами да го правят.
  • Проверявайте през определен период детските играчки в случай, че има счупени или повредени.
  • Ако възникнат проблеми, свързани с безопасността на Вашите деца, информирайте  търговеца на детски играчки.

Материалът е от особена важност при избора на играчки. Доказано е, че най-безопасни детски играчки са дървените. Благодарение на тяхната издържливост и произход, все повече деца откриват забавната и интересна страна на заобикалящия ги свят. С дървени играчки Вашето дете ще развие фината моторика, когнитивните си умения и редица качества, които ще са му помогнат за по-лесно общуване. Нека не забравяме, че дървените играчки са най-добрият приятел на детето, но и на мама – защото са безопасни, лесни за почистване и с дълъг живот. Прочетете още за ползите от играта с дървени играчки тук.

Smart Baby предлага огромно разнообразие от дървени детски играчки, подходящи за различни на възраст деца. Изберете дървена играчка за Вашето съкровище и му подарете безкрайни часове игри и забавления. Очакваме Ви в нашия онлайн магазин.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се