Поръчка по тел.: 0899 299 067, 0878 940 155
Безплатна доставка до офис през януари

Полезни съвети при избора на безопасни детски играчки

Полезни съвети при избора на безопасни детски играчки

Децата изграждат своя свят с помощта на детски играчки. Без тях той би бил не просто немислим, а скучен и лишен от пъстрота. Като родители ние често сме изправени пред предизвикателства какви играчки да купим. Питаме се дали са подходящи, безопасни ли са за децата. Колкото по-малко е детето, толкова по-голям риск има да пострада от дадена играчка, особено ако нейният произход не е ясен. Някои детски играчки идват с препоръки кога и как могат да бъдат използвани (например в басейн, на двора и пр.). Има ли такива, които са най-безопасни? И какво да правим, за да гарантираме безопасността на децата ни, докато си играят?

Съвети за безопасни детски играчки

  • Избягвайте да купувате детски играчки от съмнителни места. Доверявайте се само на търговци, които гарантират произход и са се доказали на пазара.
  • Внимателно прочетете всички инструкции и ограничения. Не купувайте детски играчки, които не са подходящи за възрастта на Вашето дете.
  • Когато децата играят, наблюдавайте ги. Помагайте, ако възникне трудност.
  • Ако играчките имат нужда от сглобяване или разглобяване, не оставяйте децата сами да го правят.
  • Проверявайте през определен период детските играчки в случай, че има счупени или повредени.
  • Ако възникнат проблеми, свързани с безопасността на Вашите деца, информирайте  търговеца на детски играчки.

Материалът е от особена важност при избора на играчки. Доказано е, че най-безопасни детски играчки са дървените. Благодарение на тяхната издържливост и произход, все повече деца откриват забавната и интересна страна на заобикалящия ги свят. С дървени играчки Вашето дете ще развие фината моторика, когнитивните си умения и редица качества, които ще са му помогнат за по-лесно общуване. Нека не забравяме, че дървените играчки са най-добрият приятел на детето, но и на мама – защото са безопасни, лесни за почистване и с дълъг живот. Прочетете още за ползите от играта с дървени играчки тук.

Smart Baby предлага огромно разнообразие от дървени детски играчки, подходящи за различни на възраст деца. Изберете дървена играчка за Вашето съкровище и му подарете безкрайни часове игри и забавления. Очакваме Ви в нашия онлайн магазин.