Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

7 предимства за детето при игра с играчки от дърво

7 предимства за детето при игра с играчки от дърво

Като родители винаги искаме най-доброто за децата си: да растат здрави и щастливи, заобиколени от безопасна среда. Затова, осигурявайки им играчки от дърво, ние помагаме за тяхното развитие.


Какви са ползите за вашето дете, ако играе с играчки от дърво?


Не е тайна, че играчките от дърво са все по-предпочитани заради своята екологичност, практичност (лесни са за почистване), здравина (не се чупят) и възможността да се ползват по-дълго време. Освен всичко изброено, дървените играчки помагат на детето да порасне. Вижте как:

  • Развиват когнитивните умения на детето

Тъй като са по-семпли, дървените играчки развиват когнитивните умения на вашето дете. Освен това са и многофункционални – за да развият детската креативност.

Помагат при координация, специфични движения в пространството (груба моторика) Децата първо усвояват по-груби движения, след което се учат на по-фини. Използването на по-големи дървени играчки помага при усвояването на координирани движения.

  • При развитието на фината моторика

Между 2 и 6 годишна възраст децата активно използват ръчичките си. Така опознават света, изследват на допир всичко, което им е интересно и откриват писменото слово. За овладяването на това умение (така наречената фина моторика), подходящи са различни конструктори, комплекти и играчки от дърво, които съдържат по-малки части. Така, детето се учи да контролира палавите ръчички все по-добре, докато след време ще умее с лекота да хваща химикалка и молива и да рисува вдъхновено в детската градина. 
Изследвания доказват, че фината моторика е обвързана с говора и мисловната дейност, концентрацията, паметта и други важни неща. Доказано е, че ежедневните занимания с играчки от дърво с много компоненти всъщност помагат на дечица със затруднени речеви и двигателни способности.

  • За социална компетентност

Играчките от дърво изискват пълна отдаденост на детето, докато играе с тях. То само трябва да измисля своите игри, да въвлича и други участници в тях, а не да бъде пасивен наблюдател, както се случва с традиционните пластмасови играчки или познатите плюшени играчки.

  • За намиране на решения на различни проблеми

Докато играят, децата намират решение на всеки проблем.

  • Социализация

Играчките са социален инструмент. С тях децата се научават да общуват, помагат им да опознаят света и човешките отношение, да бъдат част от общността през играта.

За детското въображение и психика Образователните елементи в комбинация с интересния дизайн правят играчките от дърво най-добрият приятел на детето ви, когато говорим за развиване на детската психика.

Друга важна функция на иновативните играчки от дърво е, че подтикват децата да бъдат активни, тоест да впрегнат въображението си, измисляйки интересни забавления с любимата играчка.


Ние от Smart Baby вярваме, че играчките от дърво учат децата да играят, да уважават, да ценят и да пазят света около себе си!

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се