Козметика и хранене

Доставка за 1.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

5 причини да подарим детска книжка за 1-ви юни?

5 причини да подарим детска книжка за 1-ви юни?

Все по-често сме свидетели как дигиталният свят е превзел изцяло не само нашето ежедневие, но и това на децата ни. Въпреки че им носи неограничени възможности и улеснява живота им, с това носи редица недостатъци. Много често една от причините е, че мобилните устройства и забавления държат децата далеч от книгите и четенето. Ето защо по повод предстоящия детски празник 1-ви юни може да подарим детски книжки на детето си и така да го побутнем леко към четенето. В следващите редове ще ви споделим 5 причини да се насочите към този тип подарък за предстоящия празник. Разбира се, винаги може да бъде комбиниран с детски играчки за още повече забавления и детски смях.

Защо да подарите книжки за 1-ви юни?

Развиване на детската мисъл

Като родители се борим да помогнем с каквото можем детското развитие. Всичко около детето е предизвикателно и интересно. То расте с всяка минута и любопитството му нараства неимоверно. Затова е важно да подбираме внимателно онова, с което детето борави. Важно е да подбираме образователни играчки, които са подходящи за възрастта и интересите на детето. Книжките са добър помощник в детското развитие. Те учат на различни добродетели, развиват мисленето, обогатяват речника и подхранват въображението. С тяхна помощ детето вече гледа по друг начин на ежедневието си. С книгите се интересуваш повече, вълнуваш се, трупаш знания и безкрайно щастие.

Събудете интерес към четенето

Една от най-добрите причини да подарите детска книжка за 1-ви юни е да го насърчите от най-рано да иска да чете. Събудете интереса му към четенето, към това магическо преживяване, което ни изпълва с безброй емоции.

Ако детето ви е малко, може да започнете с образователни книжки, подходящи за неговата възраст. Те са толкова пъстри и интересни, че със сигурност ще го запалят по четенето.

Богат речник

Четенето на книжки от ранна възраст развива детското общуване. Колкото повече книги чете детето, толкова по-богат става речника му. То има способността да помни много и четенето ще му помогне да развие уменията за по-лесно изразяване.

Ще се научи да се справя с проблеми

В книгите четем за различни светове, герои, ситуации. Всеки решава проблеми, представя различен поглед върху живота. До колкото повече истории се докосваме, толкова повече неща научаваме и за себе си. Ставаме по-силни и уверени. Всичко това важи с пълна сила и за нашето дете. Каквато и детска книга да прочете, тя ще му даде увереност да търси решения в определени ситуации. Така детето се учи да расте независимо и отговорно.

Възпитава се любов към словото

Думите, словото – това е най-голямото богатство, с което разполагаме. Да  умееш да се изразяваш добре, е прекрасно качество. Ако успеем да възпитаме тази любов у детето си от ранна възраст, значи сме си свършили работата идеално.

Първата крачка е да му подарим книга. Втората – да четем заедно и да не спираме да насърчаваме детското любопитство.

Дори детето ви да не умее да чете само, пак може да го зарадвате с книжка за 1-ви юни. Подарете му дървена книжка с картинки или такава за оцветяване. Работете заедно и се забавлявайте, докато откривате нови светове.

Книгите са богатство, затова е важно да насърчаваме децата да посягат все по-често към тях.


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се