Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

5 Образователни Занимания за Деца у Дома

5 Образователни Занимания за Деца у Дома

Училището и детската градина не са единствените места за усвояване на знания и учебни дейности. Когато детето ви е у дома, вие сте неговият учител. Използвайте времето ефективно, за да не забрави наученото и да продължи да развива различни умения. Най-лесният и ефективен начин да грабнете детското внимание по време на урок е с помощта на играта. С нея децата се забавляват, докато лесно усвояват материала.

Опитайте тези ангажиращи и ефективни дейности, които можете да правите у дома с Вашето дете.

    1. 1. Играйте заедно образователни игри

Детски образователни играчки са лесен начин детето ви да научи основни неща като например да брои, да смята, да запомня поредност на думи и имена на животни и професии и много други. Откъде да започнете? Например със смятането. Въведете детето в математиката с помощта на математическата кутия. Тя съдържа всичко необходимо за упражняване на прости изчисления като събиране, изваждане, умножение и деление. Пъстра и интересна, със сигурност ще се хареса на вашето дете. Прочете повече за нея и я поръчайте бързо и лесно от нашия сайт.

    1. 2. Учете заедно английската азбука

Ученето на чужд език от ранна възраст е голямо предимство. Започнете с азбуката. С помощта на дървения пъзел на английската азбука  детето лесно и по забавен начин ще научи буквите, тяхната поредност и как се изписват. Когато поставя всяка бука на нейното място, то развива фината моторика на пръстите, координацията между очи и пръсти, работи върху концентрацията и логическото мислене.

Вашата задача е да произнасяте всяка буква, за да може детето да чуе нейният звук. Също така може да добавите имена на животни, които започват с тази буква. Така детето ще има реален пример, които да запомни.

    1. 3. Научете заедно за света

Събудете детското любопитство за света и поставете основите на обучението по география с образователни играчки от дърво. Как? Чрез работа с картата на Европа детето ви ще научи всичко важно и интересно, свързано с нашия континент: форма, разположение на отделните страни, имена и др. Това е една чудесна основа за последващото обучение по география и икономика. Самата карта представлява пъзел, който съдържа отделни елементи, които са с формата на държави от континента. Заниманията са подходящи за деца над 4 години. 

Поръчайте бързо и лесно тази прекрасна играчка през сайта на Smart Baby.

    1. 4. Четете детски книжки и създайте любов към четенето

Четенето е умение, което се възпитава от ранна възраст. Заедно с него идва и любовта към книгата, която разкрива нови светове и прави живота по-интересен. Използвайте време у дома да  създаде отношение към четенето. Отделяйте на ден поне по 30 минути, в които заедно с вашето дете да четете любими детски книжки, които после да обсъждане. Задавайте му въпроси като: „Какво ти хареса?“, „На кого се оприличаваш?“, „Ти как би постъпил/а в тази ситуация?“. По този начин стимулирате мисленето и помагате на детето по-лесно да се научи да се изразява с устна форма. Колкото по-рано го научите да не се срамува да изказва аргументирано мнение, толкова по-лесно ще му бъде след това.

    1. 5. Учете заедно хранителните продукти

Вече е не само лесно, но и интересно да учим децата си на основни дейности в кухнята. С помощта на интересни и пъстри дървени детски играчки можете лесно да обясните на детето кой плод и зеленчук как се казва, в какви ястия се употребява, какви витамини съдържа и какво ли още не. Вместо да използвате истински прибори и материали, може да използвате играчки от дърво или дори цяла оборудвана детска кухня. Така ще запалите детското въображение и без да осъзнава, вашето дете ще се учи да готви и да помага в домакинството. По този начин се възпитава отговорност и бъдещо отношение към домашните задължения и храната.


Използвайте ефективно времето у дома, за да създадете още по-здрава връзка със своето дете! Smart Baby пожелава здраве на Вас и Вашите близки! 

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се