Козметика и хранене

Брза доставка за 3.99 лв. до офис на Спиди
и 0.99 лв. с BoxNow

24-ти май у дома – как да отбележим празника с децата?

24-ти май у дома – как да отбележим празника с децата?

Празникът на словото наближава, но тази година няма да бъде отбелязан тържествено в училища, детски градини и на други места предвид обстановката с коронавируса в световен план. Въпреки това винаги има начин да ангажирате децата, внасяйки щипка празнично настроение в ежедневието им. С помощта на подходящи монтесори материали заедно с децата ще отпразнувате подобаващо празника у дома. Ето няколко идеи за образователни и забавни занимания и какво ви е нужно за тях по повод 24-ти май – светъл празник на културата и словото.

24 май - забавни занимания с деца вкъщи

Освен традиционното четене на любими детски книжки, с които ще разпалите любовта към писаното слово, има няколко други неща, които може да изпробвате с децата. Тези занимания не само са забавни и възпитателни, но и ще впрегнат детската енергия и креативност в правилната посока, развивайки фината моторика, опознавайки писмените букви и други. Прекарайте приятно в компанията на най-обичаните ви хора, създавайки още по-силна връзка на доверие с тях.

Вкусни соленки с формата на буквички

В кухнята винаги е забавно, особено с малки помощници. Ангажирайте децата да ви помогнат да изпечете вкусни соленки (а защо не и сладки) с формата на буквичките от азбуката. Подгответе тестото и с помощта на децата, оформете буквичките. Нека за всяка буква да се измисли думичка, която да запомнят. След като ги изпечете и са изстинали, нека децата да ги подредят в думи. После ги снимайте за спомен от празника.

Ако децата ви са мънички и е трудно да помагат в кухнята, може да подготвите всичко, докато те се занимават в своята детска дървена кухня. Когато сте готови с подготовката, пренесете изпечените соленки в детската кухня и заедно учете азбуката.

Разгледайте нашите предложения за детска дървена кухня в онлайн магазина.

Направете празнична украса

Създайте пъстри и красиви буквички, които да създадат още по-празнично настроение у дома. Какво ви е необходимо? Ножици, цветна хартия, моливи, лепило, лепенки и мъниста. Очертайте буквичките или думите, които ще използвате за украса. Оставете децата да ги изрежат и да ги украсят. След това заедно ги подредете, за да се усети празничната обстановка.

Създайте картонени знаменца с азбуката

Правенето на знаменца развива фината моторика, но също така помага на децата да се ангажират с дадено събитие. Учи ги да са родолюбиви. За вашите прекрасни знаменца за 24 май са ви нужни:

  • цветна хартия
  • цветни моливи
  • ножици и лепило
  • пръчка, на която ще залепите знаменцето (може и сламка)

След като децата изработят техните модели на знаменца, нека върху всяко напишат послание. Може да е „Честит празник“, „Ден на буквите“ или „Честит 24-ти май“, също така може да изпишат ръкописно някои от буквичките от азбуката. След като всичко е готово, поставете знаменцата в саксии със стайни растения у дома. Така ще ви радват целогодишно, а децата няма да забравят, че традициите са важни и трябва да се помнят.

Освен тези интересни и образователни занимания, може да включите и рисуване. Нека децата нарисуват рисунка на тема „24 май“ с помощта на бои, моливи, флумастри и други материали. След това поставете рисунките на хладилника. Така ще са повод за гордост на малките творци.

За да упражните уменията за писане с децата в този специален ден, разгледайте нашия специално подготвен наръчник за изработването на пясъчни букви по метода Монтесори.

Smart Baby Ви пожелава светъл празник с приятна компания и незабравими емоции!

Бъдете здрави и обичани!


За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се