Козметика и хранене

Бърза доставка за 4.99 лв. до офис на Спиди
и 1.59 лв. с BoxNow

2 полезни пособия за ранно детско развитие

2 полезни пособия за ранно детско развитие

Всеки родител не спира да търси най-доброто за децата си, за да могат те да растат здрави и щастливи. Едни от най-важните моменти са първите стъпки в тяхното израстване и развитие, когато черпят с големи шепи от всичко онова, което ги заобикаля. Това е и най-подходящият период да им осигурим правилни пособия, с които да допринесем за изграждането на самостоятелност, креативност и да стимулираме естественото развитие на децата чрез свободна игра и изследване. В днешната статия ще разгледаме 2 особено предпочитани от родителите артикули, които вярваме, че има защо да е така.

Баланс дъска

Баланс дъската е многофункционално пособие, което насърчава физическото и когнитивното развитие на децата. Тя има специфична полусферична форма, която може да се използва по множество начини - за балансиране, люлеене, катерене или дори като мост, или тунел. 

Ключови ползи от заниманията с нея 

Баланс дъската подпомага развитието на грубата моторика, укрепва мускулите и подобрява координацията и баланса на детето. Тези умения са основополагащи за здравето и физическата активност, а освен това, докато децата играят с нея, те ефективно развиват своето пространствено мислене и умения за решаване на проблеми. 

Различните начини на използване на дъската стимулират креативността и въображението им, а успехите в балансирането и катеренето повишават самочувствието им. Те се учат да преодоляват предизвикателства и да се справят с трудности, което помага да станат по-устойчиви и самостоятелни.

Триъгълник на Пиклер

Триъгълникът на Пиклер представлява дървена рамка с напречни греди, по които децата могат да се катерят. Този инструмент е създаден от унгарския педиатър д-р Еми Пиклер и е предназначен да насърчава свободното движение и самостоятелната игра.

Ключови ползи от заниманията с него

Катеренето по триъгълника укрепва мускулите на цялото тяло, подобрява координацията и баланса. Тези умения са важни за развитието на физическата активност и моториката на децата. Артикулът също така насърчава децата да мислят стратегически, да планират своите движения, развиват умения за решаване на проблеми и пространствено мислене, докато търсят нови начини за игра. 

Самостоятелната игра с триъгълника подпомага развитието на увереност и самостоятелност. Децата се учат да се справят с предизвикателства и да преодоляват страхове, което подобрява тяхната емоционална устойчивост.

Как да използвате тези артикули?

Баланс дъската и триъгълникът на Пиклер могат да бъдат използвани на открито и закрито - както в домашна обстановка, детски градини и образователни центрове, така и в двора или парка. Те са идеални за индивидуална свободна игра, но също така могат да бъдат включени в структурирани дейности, които насърчават социализацията и взаимодействието между децата.

Защо да ги изберете?

Продуктите са изработени от естествен дървен материал, който е устойчив във времето и максимално безопасен за използване от деца в най-ранна възраст. Заниманията с тях отразяват Монтесори философията, която се основава на ученето и придобиването на важни способности чрез игра, и изграждането на самостоятелност и отговорност в децата.

В Smart Baby ще откриете тези и още много Монтесори артикули, както и богат избор от дървени играчки, с които да зарадвате Вашето дете и да му предоставите правилните пособия по пътя към неговото развитие. Пазарувайте още днес. 

За да получавате винаги актуална информация навреме, запишете се за нашия бюлетин!
Запиши се